ثبت نام
ورود
مدیر ساختمان می تواند گاز واحدی که هزینه ها را نمی پردازد، قطع کند
82 بازدید
چهارشنبه ۸ شهريور ماه ۱۳۹۶
اندازه قلم :
مدیر ساختمان می تواند گاز واحدی که هزینه ها را نمی پردازد، قطع کند
به گزارش خبرگزاری میزان، پرسش مخاطب وکیل آنلاین درباره خودداری یکی از واحدها از پرداخت هزینه های ساختمان این است:
سلام -من مدیر ساختمان هستم- طبقه اول شارژ ماهانه صد هزار تومان را نمیدهد و 24 ماه معادل 2/400 بابت شارژ بدهکار است و نمیدهد.
  اپاارتمان متعلق به مادرش است و ایشان خارج زندگی میکنند .یکسال پیش به شورا شکایت کردم و بعد از یکسال هفته پیش رای به محکومیت ایشان به 1/200 برای یکسال داده‌اند .برای یکسال دیگرباید چه کنم

پاسخ کارشناسان وکیل آنلاین:
در صورت خودداری مالک یا مستأجر یا استفاده کننده از پرداخت سهم خود از هزینه های مشترک، مدیر ساختمان مراتب را از طریق اظهارنامه به او ابلاغ‌‌ می‌کند و اگر ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ اظهارنامه سهم بدهی اش را پرداخت نکند، مدیر ساختمان‌‌ می‌تواند از دادن خدمات مشترک از قبیل شوفاژ، تهویه مطبوع، آب گرم، برق، گاز و غیره به او خودداری کند.

لازم به توضیح است که منظور فقط خدمات مشترک است. پس اگر برق یا آب، اختصاصی مالکِ امتناع کننده از هزینه شارژ باشد، مدیر‌‌ نمی‌تواند آن را قطع کند. برای قطع خدمات مشترک باید به دو نکته توجه داشت:

1- برگ اظهارنامه برای امتناع کننده از طریق دادگستری فرستاده شود و ده روز از تاریخ ابلاغ آن گذشته باشد و مالک یا مستأجر از پرداخت شارژ امتناع کند.

2- مدیر ساختمان فقط حق قطع خدمات مشترک را دارد نه خدمات اختصاصی را. بنابراین اگر مدیر ساختمان بدون رعایت مراتب بالا خدمات مشترک را قطع کند، خودش قابل تعقیب بوده و از نظر کیفری به عنوان ممانعت از اجرای حق به مجازات حبس محکوم‌‌ می‌شود.

حال اگر مالک یا مستأجر علیرغم قطع خدمات مشترک باز هم از پرداخت بدهی اش امتناع کرد، مدیر ساختمان به اداره ثبت محل وقوع آپارتمان مراجعه و اداره ثبت بر مبنای اظهارنامه ابلاغ شده که از آن سخن گفتیم، علیه شخص امتناع کننده اجرائیه صادر‌‌ می‌کند.

به نظر‌‌ می‌رسد در صورتی که قطع خدمات مشترک ممکن یا مؤثر نباشد، مدیر ساختمان‌‌ می‌تواند به دادگاه عمومی حقوقی دادخواست بدهد. دادگاه به اینگونه شکایت‌ها خارج از نوبت رسیدگی‌‌ می‌کند و واحد بدهکار را از دریافت خدمات دولتی که به مجموعه ارائه‌‌ می‌شود، محروم‌‌ می‌کند و تا دو برابر مبلغ بدهی او را به نفع مجموعه جریمه خواهد کرد.

لازم به ذکر است برای اعتراض به نظر مدیر ساختمان، ظرف ده روز پس از ابلاغ اظهارنامه به مالک در دادگاه عمومیِ حقوقی محل وقوع آپارتمان‌‌ می‌توان به این امر اعتراض نمود و دادگاه به این اعتراض خارج از نوبت و بدون رعایت تشریفات آیین دادرسی مدنی رسیدگی‌‌ می‌کند و رأی دادگاه قطعی است. در مواردی که خدمات مشترک قطع‌‌ می‌شود و رسیدگی سریع به اعتراض مالک یا مستأجر ممکن نباشد، چنانچه دلایل معترض قوی بود، دادگاه دستور متوقف ماندن تصمیم قطع خدمات مشترک را صادر خواهد کرد.
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

درباره ما
دفتر وکالت حسن‌زاده و همکاران از سال ۱۳۸۷ فعالیت رسمی خود را آغاز کرده است. تمامی همکاران از وکلای رسمی دادگستری می‌باشند.
اشتراک در خبرنامه
ایمیل
موبایل
شبکه های اجتماعی
ارتباط با ما
دفتر مرکزی:
تبریز، تقاطع شریعتی جنوبی و 17 شهریور، ساختمان سناتور، طبقه پنجم، واحد B
تلفن:  04135537625
​پست الکترونیکی: ​info@Hlawfirm.com
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به دفتر وکالت حسن زاده و همکاران‌‌ می‌باشد.
عضو هستید؟
لطفاً نام کاربری و رمز عبور را به صورت صحیح وارد نمائید
رمز عبور را فراموش کرده ام
میخواهید عضو شوید؟
لطفاً نام کاربری و رمز عبور را به صورت صحیح وارد نمائید
قبلاً عضو شده ام، ورود به حساب کاربری
hlawfirm.irhlawfirm.ir - امشصبهقئ.هق - صصص.امشصبهقئ.هق